Økologiske danske æbler, når de er bedst

Økologiske danske æbler, når de er bedst

På Hellas Frugtplantage er der passion for dansk økologi, og samtidig er det den ældste økologiske frugtplantage i Danmark.

Bent Straarup grundlagde i starten af 1960erne plantagen ud fra en drøm om at drive en dansk frugtplantage, som ikke gjorde brug af sprøjtemidler, hvilket var en innovativ idé på den tid. Dorte og Bjarne Straarup overtog driften i 1984, og den økologiske drift videreførte de sammen.

 

I vejrgudernes magt

Som med andre frugtavlere er høsten hos Hellas Frugtplantage særligt afhængig af vejret: Et lunt og mildt forår med flittige honningbier resulterer i en god høst, men sen nattefrost kan på den anden side være fatal for resultatet, idet blomsterne falder af træerne. Man har som frugtavler ingen nødplan i det tilfælde, så det er altid vejrforholdene i foråret, der er afgørende for høsten i efteråret.

Heldigvis ligger Helles Frugtplantage godt placeret: ”Vores placering ned mod Roskilde Fjord er med til at sikre et lunere klima i plantagen. Samtidig har vi plantet om, så plantagen i dag udelukkende består af robuste æbletræssorter, som trives i det danske klima. Vores æbler har desuden en fantastisk syre-/sødmebalance, hvilket skyldes de varme dage og de kolde nætter i efteråret. Denne vekselvirkning gør vores danske økologiske æbler til noget særligt,” udtaler Dorte Straarup.

 

Unikke æbler

Danmark har en mangeårig tradition for æbledyrkning, og hos os finder du også et stort udvalg af gamle, klassiske sorter og de nye krydsninger: De bidrager hver især de med forskellige kvaliteter, som kan bruges kreativt i det professionelle køkken og give dine gæster spændende sammensætninger af nye smagsoplevelser.

Tre af sorterne, som du kan finde hos Hellas Frugtplantage, er Rød Aroma, Ahrista og Vanda, som alle er de flotteste æbler i røde nuancer og har forskellige karaktertræk i form af sødme, syrlighed og sprødhed – så sæt smag og tekstur på din efterårsmenu ved at gå på opdagelse blandt dem nedenfor eller søge på Hellas Frugtplantage på www.abcatering.dk og www.bccatering.dk for at se hele vores sortiment.

GÅ TILBAGE

Relaterede varer