En ny chance til de skæve grøntsager

En ny chance til de skæve grøntsager

GartnerHjælpen er et koncept skabt ud fra et ønske om at hjælpe landmændene af med deres overskydende afgrøder, hvorigennem de skæve grøntsager får en ny chance.

Julen står for døren, og i bæredygtighedens tegn vil mange serveringer i år indeholde mere grønt end tidligere. Vi ønsker imidlertid at tage skridtet videre og tilbyder derfor konceptet GartnerHjælpen.

 

Et samarbejde om at afsætte overskydende afgrøder

Sammen med Gasa Nord Grønt samarbejder vi om at afsætte de grøntsager, som ikke lever op til standardmålene, men som stadig er friske og smagfulde. Alt for mange gode kvalitetsgrøntsager kasseres nemlig udelukkende grundet nogle kosmetiske skønhedsfejl, og med GartnerHjælpen får de skæve grøntsager en ny chance.

Vi passer på naturens ressourcer

Benjamin Larsen, der er markedschef hos Cater Grønt fortæller, hvordan GartnerHjælpen startede samt de tanker der ligger bag konceptet.

- Konceptet omkring GartnerHjælpen blev oprindeligt skabt grundet vores besøg hos danske avlere, hvor vi kunne se det enorme spild, der blev generet af skæve varer, som enten var for store, for små eller måske bare skåret forkert i forhold til de gængse standarder. Det madspild, syntes vi, skulle gå til noget bedre end fx gødning, biogas eller i værste fald containeren, for en stor del var klart spiseegnet.

Med GartnerHjælpen tager vi ansvar for de skæve grøntsager, som er en helt naturlig del af en produktion, og som stadig har fin spisemæssig kvalitet. På den måde passer vi på vores jord – jordens ressourcer er jo blevet brugt på at lave varen – og på de varer, som ikke bør kasseres alene på grund af små skønhedsfejl. Det er sund logik for os.


En bæredygtig jul

Gennem GartnerHjælpen kan du være med til at bekæmpe madspild og dermed købe friske grøntsager med god samvittighed til julens mange serveringer, uden at du skal gå på kompromis med hverken smag eller kvalitet. Bliv inspireret af produkterne nedenfor eller find dem direkte i vores webshop på abcatering.dk og bccatering.dk

GÅ TILBAGE