Efteråret bliver VILDT

Efteråret bliver VILDT

Så er jagtsæsonen skudt i gang. Derfor er tiden inde til servering af de smagfulde vildtudskæringer, som er kendetegnet for årstiden; vi guider dig til, hvordan de man kan tilberede de forskellige udskæringer.

Det lækre ved vildtkød (ud over smagen) er, at det egner sig godt til såvel hverdagsretter som til finere middagsserveringer – og med vildtudskæringerne fra os har du uendeligt mange muligheder, når det gælder om at sætte smag af dansk natur på menuen for efteråret.

 

Server grønt til vildt

Her får du et par tips til tilbehøret til dine vildtretter, der fungerer godt sammen med det smagfulde kød:

Grøntsager: rødbeder, gulerødder, selleri, jordskokker, kål, svampe, porre, spidskål, rødkål, hvidkål, savoykål og løg.

Frugt og bær: æbler, pærer, brombær, ribs, stikkelsbær, hyben og vindruer.

Krydderurter: rosmarin, timian, persille, løvstikke, grannåle, enebær og laurbærblade.

Inde på vores hjemmeside kan du også finde inspiration til tilberedning i form af en opskrift på stegt rådyr med blomkål og persille - du kan finde opskriften på både abcatering.dk eller bccatering.dk.

 

Efterårsmenuens vildeste udskæringer

Du får her nogle forklaringer på de forskellige udskæringer, så du kan vælge den helt rigtige at sætte på menuen:

Dyrekøllen er dyrets bagben og består af reelle muskler. Kødet har en fin fiberstruktur samt mørkerød farve og en mild smag af vildt. Dyrekølle kan enten steges hel eller deles i muskler. Kødet egner sig desuden godt til at blive stegt rødt til rosa samt til charcuteri, hvor det deles i muskler og herefter saltes og ryges.

Dyreboven består af ureelle muskler og egner sig godt til at blive skåret i tern eller hakket. Dyrebov er desuden fantastisk til braisering – enten som hel bov eller skåret i mindre stykker.

Dyrenakkefileten er den udskæring, der har den højeste mængde af intramuskulært fedt, hvilket giver kødet saft og kraft ved længere tilberedning. Dyrenakkefilet egner sig godt til helstegning, men kan også skæres i tern og anvendes i simreretter.

Dyremørbraden sidder på indersiden af ribbenene på dyreryggen. Dyremørbraden er den møreste udskæring fra dyret og har en mørkerød farve samt en meget fin kødstruktur. Denne udskæring bør steges rød til rosa og egner sig godt til bl.a. stegning.

Dyreryggen betragtes som noget det ypperste vildtkød, og den består af filet og mørbrad. Kødet har en dybrød farve og er meget magert. Her bør filet og mørbrad tilberedes rød til rosa, og kødet egner sig godt til bl.a. stegning.

Gå på opdagelse nedenfor i et udvalg af produkterne eller find hele sortimentet herunder på www.abcatering.dk og www.bccatering.dk.

GÅ TILBAGE

Relaterede varer