BLUS #11

Danmarks gastronomiske foodservicemagasin

Velkommen til den 11. udgave af foodservicemagasinet BLUS, hvor vi denne gang sætter tang, fisk og skaldyr på menuen krydret med inspirerende historier, nye trends og smagfulde opskrifter.

 

Kom med på en gastronomisk rejse under havets overflade, hvor en masse liv og smagsoplevelser bare venter på at blive udfoldet.

 

Læs magasinet nu

 

Denne gang kan du komme med BLUS på tangsafari med Dansk Tang i Isefjord, hvor vi høster tang med egne hænder. Derudover ser vi nærmere på, hvordan Dansk Cater i samarbejde med ReSea støtter arbejdet for et sundt havmiljø, og vi bliver klogere på bl.a. nordiske fangstmetoder og mærkningsordninger.

 

I Danmark har vi tradition for at sætte de blå proteiner på menuen, og BLUS #11 har besøgt Svinkløv Badehotel og Restaurant Hooked og får inspiration til at sætte mere fisk på menuen – både som gourmetmad og streetfood.

 

Dét og meget mere kan du finde inspiration til i denne udgave af BLUSmagasinet.

 

Læs magasinet online her, eller få udleveret en flot, trykt udgave af din AB Catering konsulent.

 

Velkommen til 11. udgave af BLUS og rigtig god læselyst!

Længe leve de blå proteiner

BLUS dykker ned under havoverfladen

Kom med på en gastronomiske rejse og oplev potentialet, der gemmer sig under havets overflade. Hos Dansk Cater interesserer man sig for hele værdikæden fra jord til bord. Især er fisk og skaldyr højt på agendaen. Der er mange gode grunde til at sætte de blå proteiner på menuen, da de indeholder vigtige næringsstoffer. I BLUS magasinet kan du læse mere om Dansk Caters indsatsområder for de på proteiner.

 

Læs artiklen i BLUS magasinet

 

Fisk a la Svinkløv

BLUS besøger Svinkløv Badehotel

Tag med ud til bunden af Jammerbugten, hvor vi besøger Svinkløv Badehotel. På badehotellet er de sublime til at sætte de blå proteiner på menuen, og hele 95% af maden består af fisk og grøntsager. BLUS har interviewet Kenneth Toft-Hansen, der er kok og driver af Svinkløv Badehotel. I interviewet deler han sine bedste tips til at håndtere, tilberede og servere fisk.

 

Læs interviewet med Kenneth Toft-Hansen i BLUS magasinet

Certificeret fisk er din garanti

BLUS gør dig klogere på certificeret fisk

I det nye BLUS magasin kan du blive klogere på certificeret fisk og de forskellige mærkningsordninger. Når det kommer til indkøb af fisk, anbefaler vi, at du går efter certificeret fisk, da certificeringerne er din garanti og hjælp til at træffe mere informerede valg af råvarer. Blandt andet kan du blive klogere på certificeringerne MSC, ASC, Økologi og Naturskånsom i BLUS magasinet.

 

Læs artiklen i BLUS magasinet

Hooked har fået krogen i Københavnerne

BLUS besøger Restaurant Hooked

Fire unge fyre har formået at gøre det moderne, uformelt og populært at spise frisk fisk. Fyrene står bag restaurantkæden Hooked, der emmer af casual seafood for alle. Hooked kom sig af manglen på et sted i København, hvor man kunne få frisk, veltilberedt fisk uden at skulle betale en formue. Her gør man sig umage for at bruge certificeret og bæredygtigt fisk, der så vidt muligt er fanget i Nordsøen. Kom med BLUS på besøg hos Restaurant Hooked.

 

Læs mere om Restaurant Hooked i BLUS magasinet

Høst havets grøntsag i Isefjord

BLUS tager på tangsafari

Tang er havets grøntsag, og der findes cirka 400 tangarter i Danmark. Tag med til Isefjord, hvor BLUS og ISS er på tangsafari med Dansk Tang, som guider til, hvilke tangarter, du bør kende. BLUS er taget til Isefjord for at komme tæt på havet og råvarerne og høste tang med egne hænder. Tag med BLUS på tangsafari for at høste havets grøntsag.

 

Tag med på tangsafari i BLUS magasinet

Tidligere udgivelser