BLUS #7

Danmarks gastronomiske foodservicemagasin

Velkommen til den 7. udgave af foodservicemagasinet BLUS, som bærer temaet DET SØDE KØKKEN, DET GODE LIV OG NYDELSE.

I denne udgave handler det om alt det gode, alt det søde og om forkælelse. Vi har i branchen været igennem en vanvittig periode og vi fortjener nu at få en smag af det søde liv og lade os og gæsterne forkæle lidt.

Vi besøger bl.a. La Glace i København, hvor man siden 1870 har leveret konditorkunst på allerhøjeste niveau. Du kommer også med til Folkehjem i Aabenraa, hvor du kan opleve et ægte sønderjysk kagebord med 21 kager og bagværk, som bare SKAL smages.

Vi disker også op med spændende indsigter til dessertkortet, når vi bl.a. kigger på den bedste kaffe, på gode oste og på surdejen, som lige nu storhitter blandt danskerne.

Læs magasinet online her eller få udleveret en flot, trykt udgave hos din grossist.

Velkommen til magasinet BLUS og rigtig god fornøjelse.

Opskrift på Gateau Marcel med syltede pærer og citrusurter

En syndig god dessert


Der er få ting, der kan konkurrere med en vellavet Gateau Marcel. En næsten syndig god smag af chokolade, som i denne variant serveres med syltede pærer og friske citrusurter.


Spring ud i det - forsøg dig selv med dette mesterværk af en dessert, som de færreste formår at sige "nej tak" til.


Se hele opskriften i det nyeste BLUS-magasin.

Kom med, når vi besøger La Glace i København

La Glace - Konditorkunst siden 1870


De fleste kender La Glace og mange har besøgt Danmarks ældste konditori og måske endda smagt sportskagen, som i sig selv har kendis-status. Vi har besøgt det hæderkronende konditori med chefkonditor Lars Juul i spidsen (tillykke med de 25 år som chefkonditor, Lars). Kom med ind bagved og hør og se, hvilke tanker, der ligger bag successen.


Se artiklen om La Glace i BLUS magasinet

Opskrift på Grisekæber fra Bertel Grisen

Lækker sæsonopskrift med gris


Det er efterår og de mørke dage inviterer til braiserede retter - fulde af smag og varme. Her får du vores bud på en overskuelig og intens opskrift med braiserede grisekæber med svesker og æbler samt krydderkage og flæskesvær. Mørt, knasende og dyb, intens smag.

Se hele opskriften i BLUS magasinet

Hvor mange kager hører til et ægte Sønderjysk kagebord?

Folkehjem i Aabenraa hylder kagetraditionerne


Ifølge Folkehjem i Aabenraa hører der 21 kager til et ægte sønderjysk kagebord. I gamle dage var det anset som uhøfligt, hvis man ikke som minumum fik 2 servering af hver af de 21 kager. Wauw!


Frank og Anette Carstensen har siden 2019 drevet Folkehjem, som i folkemunde går under navnet "Sønderjyllands Forsamlingshus". Kom med, når værtsparret fortæller et stykke af Danmarkshistorien gennem kager. En fascinerende historie fortalt både som video og som artikel i BLUS magasinet.


Du finder hele artiklen om Godset i BLUS-magasinet.

Tidligere udgivelser