Laks er vaskeægte superfood. Fuld af gode vitaminer og mineraler og ikke mindst det nødvendige d-vitamin.
Laks - vitaminrig superfood
01.11.2018Vil du sørge for, at dine gæster får deres nødvendige skud D-vitamin, er det en god idé at servere laks for dem. Laks er en herlig, fed spisefisk med utroligt mange gode egenskaber. Ikke nok med at den er fuld af D-vitamin, så indeholder den også B12-vitamin, jod, selen, mineraler og sunde fedtsyrer.
Prøv denne opskrift på lækker tærte med laks og ricotta. Let og ligetil - og fuld af gode vintervitaminer.
Tærte med laks og ricotta
Ingredienser (10 personer)
Tærtedej
70 g hvedemel
20 g rugmel
20 g olie
20 g vand
2 g salt
Fyld:
50 g yoghurt naturel
500 g laksefilet
300 g spinat
150 g ricottaost
100 g minimælk
240 g æg
7 g salt
Tilberedning:
Kom alle ingredienser til tærtedejen i en røremaskine eler foodprocessor og kør det sammen til en dej. Dejen kan også æltes sammen med hænderne. lad dejen hvile tildækket 30 minutter på køkkenbordet inden den rulles ud.
Rul tærtedejen ud og kom den i en tærteform - pres kanterne godt fast, så de ikke glider ned under bagningen. Forbag tærtebunden ved 175 grader i 15 minutter. Skær laksen i tern og dræn vandet fra den optøede spinat. Bland laks og spinat sammen, og fordel det på den forbagte tærtebund. Rør æg, mælk, salt og ricotta godt sammen og fordel den forbagte tærtebund. Rør æg, mælk, salt og ricotta godt sammen. Fordel massen ud over tærten. Bag tærten ved 75 grader i tyve min.
GÅ TILBAGE