Om vinteren har vi mere brug for D-vitamin end ellers. Fyld dine gæsters depoter op med det vigtige vitamin med vores bud på vitaminfyldte vinterfisk.

Vinterfisk fyldt med D-vitamin
01.11.2018Kroppen er afhængig af D-vitamin, der blandt andet regulerer indholdet af kalcium i blodet og derfor styrker knogler og tænder. Om vinteren er solen ikke nok til at holde os forsynede med den nødvendige mængde D-vitamin, hvorfor man i højere grad bør bestræbe sig på at få den anbefalede mængde fra kosten. D-vitamin findes kun i store mængder i fede fisk som laks, sild og makrel og forekommer kun i begrænsede mængder i kød, mælk, ost og æg (og stort set ikke i planter).
Derfor er det ekstra vigtigt at spise fødevarer, der er rige på D-vitamin om vinteren.
Laks er suverænt den fisk, der indeholder mest af dette vitamin (30 mikrogram pr. 100 g), og er derfor et rigtig godt bud på en god og gedigen vinterfisk, som både er fuld af gavnlige vitaminer og smager helt fantastisk. Men udover laks er også mange andre fisk fyldt med D-vitamin. Vi har håndplukket 3 forskellige af disse til dig, som du kan se nederst på siden.
Opskrifter der indeholder de 3 vitaminrige fisk:
Stegt kulmule med æggeblomme, pocheret i brunet smør med kål og kartofler
Bagt torsk med kålrabi, palmekål og flækærter
Hvidløgsstegt ising med kalkun og chorizo
GÅ TILBAGE