Frisk dansk salat – året rundt med Nordic  Greens

Frisk dansk salat – året rundt med Nordic Greens

Sådan leverer Nordic Greens ansvarligt dyrket salat i topkvalitet – uden pesticider og klar til brug direkte i køkkenet.

På en mark lidt udenfor Bellinge på Fyn står drivhuse, der rummer en af Danmarks mest innovative salatproduktioner. Nordic Greens er blandt landets førende producenter af friskdyrket salat, og de producerer gennem hele året til det professionelle køkken. Ved hjælp af avanceret teknologi, et fokus på ansvarlighed og en vision om at minimere madspild har Nordic Greens skabt en produktion, der ikke blot sikrer høj kvalitet, men også tager omtanke for miljøet.


Avancerede væksthuse sikrer kvalitet året rundt

I modsætning til traditionelt markdyrket salat produceres Nordic Greens’ salater i store, halvlukkede væksthuse, hvor hver eneste plante vokser under kontrollerede forhold. Her sikres de optimale vækstbetingelser gennem et fuldautomatisk system,der overvåger, plejer, høster og pakker salaten – alt sammen med minimal menneskelig indgriben.

De avancerede væksthuse gør det muligt at dyrke salater uden brug af pesticider, og hele processen er optimeret til at skåne miljøet og reducere ressourceforbruget. Salaten vandes udelukkende med opsamlet regnvand, og energi til produktionen leveres fra Nordic Greens’ egen solcellepark. Dette sikrer en CO₂-besparende produktion, hvor ansvarlighed går hånd i hånd med kvalitet.

Klar til brug – uden skylning

En af de store fordele ved Nordic Greens’ salater er, at de er klargjorte direkte til brug i det professionelle køkken. Modsat traditionel marksalat, der ofte kræver grundig skylning for at fjerne jord og eventuelt rester af sprøjtemidler, er Nordic Greens’ salater skyllet og pakket i et rent miljø.
Det betyder man får:
  • Længere holdbarhed – mindre madspild i køkkenet
  • Mindre forarbejdning – spar tid i en travl hverdag
  • 100 % udnyttelse af produktet – alle blade kan anvendes

Innovativ håndtering af madspild

I enhver produktion vil der altid være en vis mængde spild – men hos Nordic Greens er ambitionen at intet overskud går til spilde. For at mindske madspild har virksomheden fundet en unik løsning i samarbejde med Odense Zoo.
Hver uge henter den zoologiske have store mængder salat fra Nordic Greens, som bruges som foder til havens søkøer. For søkøerne, der i naturen lever af ferskvandsplanter, er salat et glimrende alternativ. Hver søko spiser op til 30 kg salat om dagen og bruger mellem 6-8 timer dagligt på at græsse. Når salaten hældes i bassinet, driver den rundt i overfladen, så kan de normalt lidt kræsne dyr spise på næsten samme måde, som de ville i naturen.

Samarbejdet mellem Nordic Greens og Odense Zoo er et godt eksempel på, hvordan man med et ansvarligt mindset – og en god ide, kan skabe værdi.


Nordic Greens styrker sin position i Skandinavien

Nordic Greens har gennem de seneste år cementeret sin position som en af de mest innovative producenter af væksthusgrønt i Danmark. For nylig er de blevet en del af Agro Care, en af Europas førende væksthusproducenter. Med denne udvidelse får Nordic Greens nu endnu større muligheder for at udvikle nye produkter, styrke sin produktion og udvide sin tilstedeværelse på det skandinaviske marked.
Du kan nedenfor gå på opdagelse i en række af de spændende salater fra Nordic Greens.
GÅ TILBAGE

Relaterede varer