Sanistål har stor succes med salatbaren

Sanistål har stor succes med salatbaren

Salatbaren er nu det største hit i kantinen hos Sanistål. Fyldt med Fantastisk Friske varer fra AB Catering

I køkkenet hos den danske service- og grossistvirksomhed Sanistål A/S sørger kantineleder Annette Færgemann dagligt for, at der bliver serveret mad for de mange sultne medarbejdere i virksomheden. Der en helt bestemt årsag til, at Annette valgte, at køkkenet skulle have leveret Fantastisk Frisk frugt og grønt fra AB Catering. ”Der er virkelig mange danske varer i sortimentet, og det er vigtigt for mig, at der er en følelse af at være tæt på de lokale producenter. Men derudover så er det også praktisk, at der ikke er langt, hvis man nu skulle glemme at få bestilt noget” fortæller Annette.

Køkkenet serverer både de helt klassiske retter, men prøver også nye tilgange af for at øge mængden af grønt på tallerkenerne. ”Der var en dag, hvor vi havde bestemt os for at lave biksemad. Vi brugte rigtig mange rodfrugter, og selvom der var pølser i, så gjorde mængden af alle de forskellige rodfrugter faktisk, at vi ikke behøvede at bruge andet kød. Og folk var vilde med det herude” fortæller Annette. Selvom de gode gamle traditionelle retter som boller i karry også stadig hitter, så kan Annette også mærke, at de grønne varer bliver mere og mere populære. ”Salatbaren er klart det, som fylder mest herude i kantinen, og særligt de unge er meget bevidste om at vælge det. Vores gæster i køkkenet går så til gengæld også meget op i, at det kød, som bliver serveret hertil, er af en høj kvalitet.” forklarer Annette. Det fokus, der er på masser af frugt og grønt, betyder faktisk, at pasta og øvrige produkter med stivelse nogle dage er taget helt af programmet.

Udover at have fokus på de gode traditionelle retter fremhæver Annette også, at hun løbende sørger for at få inspiration. ”Jeg vil gerne prøve nye retter af, tage nogle chancer og holde menuen spændende. Men det er tit, at man også gerne vil have en eller anden form for indsigt i de varer, man skal købe mange kilo hjem af. Og der er de mange prøvesmagninger og temadage som min konsulent inviterer mig til virkelig gode til at inspirere. F.eks. så fandt jeg ud af, at vi kunne få granatæblekerner i små frostposer. Det sparer rigtig meget tid i køkkenet og gør, at jeg ikke behøver at håndtere granatæblerne helt fra deres rå stadie. Det gør, at jeg har mere tid til at få mere smag ned i tallerkenerne og ud på bordene i kantinen” afslutter Annette.

Sanistål A/S får blandt andet leveret Fantastisk Frisk frugt og grønt fra AB Catering.

GÅ TILBAGE