Om vinteren har vi alle brug for ekstra vitaminer og mineraler - her kommer kål og rodfrugter virkelig til sin ret.

Vintergrøntsager og vitaminfyldt vintersuppe
20.11.2018Vinterens grøntsager består primært af grove kål og sprøde rodfrugter, som er fyldt med masser af vitaminer. Derudover er de ekstremt fiberrige, mætter godt og er med til at holde blodsukkeret stabilt. De grove og tunge grøntsager har en god evne til at blive lagret uden at miste deres sunde næring, og da de ofte er blevet høstet i efteråret, er der derfor ikke gået så meget næring tabt. Vinterens grøntsager er nemme at få til at smage helt fantastisk, især hvis du strategisk bruger vinterens krydderurter til at fremhæve vinterens smagsindtryk og personlighed.
Vitaminfyldt vintersuppe
Det er højsæson for gode supper, som kan give varmen hos dine gæster. Du får her alletiders opskrift på en cremet puré-suppe, lavet på saltbagt selleri. Ved at saltbage sellerien opnår du en mere intens smag, som vil danne base for hele retten. De grillede citroner bringer balance og tilføjer syre, mens olivenolien tilfører retten både smag og fedme. Endelig tilfører de ristede mandelflager tekstur og sprødhed til retten, som med garanti vil vække begejstring.
Suppen er selvfølgelig oplagt som et vegetarisk alternativ.
Se opskriften på suppe på saltbagt knoldselleri samt puré på grillede citroner og krydderurter
GÅ TILBAGE